Ardahan-Kars kazının lezzet serüveni, anaç kazın baharda kuluçkaya yatmasıyla başlıyor. Başlangıçta ufalanmış arpa ekmeğiyle beslenen civcivler, hava ısındığında dışarıya alınıyor ve geç sonbahara kadar süren yaşamları boyunca, doğadan kendi sağladıkları otlar ve tohumlarla karınlarını bastırınca kazlar yaylaya çıkarılıyor,
Derelerde ve Çaylarda yüzüyorlar. Havalar soğuyup, yağmurlar düştüğünde yeniden köye indiriliyor. Bu dönem jıgenellikle harman sonu olduğundan, kazlar başaklardan toprağa düşmüş tahıl taneleriyle iyice semizleşiyor. İlk kar yağdığında ise kesilip tüyleri, içi alınıyor, bütün olarak tuza ve baskıya yatırılıyor.
Ardından derin donduruculara atılıyor. Kaz, buzdolabında 12 ay bozulmadan kalabiliyor. Gerektiğinde annelerin çocuklarına öğrettikleri yöntemlerle pişirilerek son derece lezzetli şölen yemeklerine dönüşen kazlar, diğer bölgelerimizdeki hemcinsleri gibi yağlı olmadıkları için de sıkça yendiğinde bile insana ağır gelmiyor.
Kazlar kesildiğinde önce gerçek bir kaz ciğeri, taşlığı, yüreği, boyun kanat ve baş ayak şöleni yaşanıyor yörede. Dünyanın her yerinde olduğu gibi, Ardahan ve Kars 'ta da kazın yağıda çok değerli.
Yukarıda özellikleri belirtilen Kars kazının temizlenmiş boyun kanatıdır. Boyun-kanat karışık gönderilir ve pişirilme sonrası çok lezzetli olur.
Ürünlerimiz tuzludur.
%100 ORGANİK VE HELAL KESİMDİR.